Információk

Tetoválással kapcsolatos tudnivalók

Mire számíts?

Hogyan készül a sminktetoválás?

Tetoválásaim készítése során a korszerű érzéstelenítő készítmények alkalmazásával már hatékonyan, és biztonságosan tudom érzésteleníteni a területet és valóban teljes fájdalommentességet tudok vendégeimnek biztosítani.  A régebbi, kellemetlen, sőt gyakran fájdalmas tetoválások kora már a múlté, helyette a könnyen bírható, fájdalommentes beavatkozások vették át a főszerepet.

Az előrajzolás során precízen megrajzolom a kívánt formát. Kiméréssel olyan kialakításra törekszem, mely a saját hiányos meglévő forma korrigálását, és szimmetrikussá alakítását  biztosítja. A cél, hogy esztétikussá váljon az adott terület formája, és egyben harmóniát, egységet alkosson az arccal. A vendég tükörben követheti a forma kialakításának folyamatát.

A szín megválasztása során figyelembe veszem, vendégem milyen árnyalatokat részesít előnyben, milyen összhatást szeretne elérni, és melyek azok a színek, amelyek igazán illenek arcához, egyéniségéhez, stílusához.

Az előrajzolás és a tökéletes szín kiválasztása után kezdem el a tetoválást. Mindezt abban az esetben, ha vendégemnek is tetszik a rajzolt forma és kiválasztott szín. Először a formát jelölöm fel, majd ez után a választott technikával elkészítem a tetoválást.

Utóápolás: a tetoválást követően a terület duzzadt, érzékeny lehet. Ezen tünetek csökkentése érdekében nyugtató, hűsítő jégzselét alkalmazunk szalonomban néhány percig. A terület felszínén vékony pörk képződik, ezért a szín frissen kissé sötétebbnek hat a gyógyulási folyamat megkezdődésével. A pörk leesésére körülbelül 7-14 napon belül számíthatunk, de a terület színe még ekkor sem a végleges képet mutatja. Ilyenkor általában halványabb, mint a végeredmény. Valós szín 4-5 hét után nyeri el végleges árnyalatát.

Gyógyulás

Mi várható a tetoválást követő napokban?

A bőrfelület rövid ideig duzzadt lehet. Ha ez zavaró, jegeljük az adott területet, de legtöbbször nincs is rá szükség. Szauna, uszoda, szolárium használata 3 hétig kerülendő, napozás csak magas fényvédővel a 3. hét után ajánlott. A tetovált területen rövid idő alatt egy vékony var képződik, mely általában 4-7 nap alatt magától leesik. Kaparni, vakarni tilos! Otthoni ápolásra az általam adott krémmel kell lenni a területet.

Ápolás

Hogyan ápoljam otthon a friss sminktetoválásomat?

Húzódás csökkentésére, illetve a gyógyulás meggyorsítására speciális krémet szabad használni, melyet szintén steril csomagolásban adok a vendégnek. A teljes gyógyulásig semmilyen más krémet, vagy sminket nem szabad használni a kezelt felületen. A keletkezett pörköt tilos vakargatni, piszkálni, gyógyulás folyamán magától fog leesni. A szembe TILOS belenyúlni, ha festék került bele, a szemzugba össze fog gyűlni, és tiszta fülpiszkálóval eltávolítható. Közvetlenül tetoválás után a szín beoxidálódik, sokkal sötétebb lesz, mint gyógyulás után.

Szemhéj kb: 1 hét, szemöldök kb: 10-14 nap, szájnál Kb: 3-4 napig extra sötét, akár összefüggő varr is lehet a területen. Ezt nem szabad kapargatni, leszedni! A pörk leesése után a pigment színe szemnél kb: 20%-ot, szemöldöknél kb: 20-25%-ot, míg szájnál kb: 30-40%-ot világosodik. A végleges színt csak 21-28 nap múlva éri el a terület, addig egyfolytában sötétedik, a szálas szemöldöknél is a szálak ilyenkor rajzolódnak elő!

A gyors és sikeres javulás érdekében be kell tartani a fentieket elhangzottakat és legalább 15 napig mellőzni szükséges a következőket: közös fürdő, uszoda – strand, szauna, szolárium, napozás, kozmetikai beavatkozás, műszempilla viselése.

Időzítés

Mire fontos figyelni?

Mikor tetováltassak?

A készítés időpontját annak tudatában célszerű megválasztani, hogy a tetovált terület rövid időre esetleg beduzzadhat, hangsúlyossá válhat, színe erőteljesebb lehet, mint a leendő végeredmény.

Szauna, uszoda, szolárium használata 3 hétig kerülendő, napozás csak magas fényvédővel a 3. hét után ajánlott. A tetovált területen rövid idő alatt egy vékony var képződik, mely általában 4-7 nap alatt magától leesik. Kaparni, vakarni, letépni tilos!

Közvetlenül a tetoválás után nyugodtan lehet folytatni a megszokott életvitelt, teendőket. Ha nem erős színeket választottunk, a munkahelyi vagy társasági megjelenést sem befolyásolja a frissen készített sminktetoválás! Nem ideális nyaralás előtt készíttetni sminktetoválásunkat.

Ellenjavallatok

 • Adott területen anyajegy vagy egyéb bőrelváltozás található
 • Bizonyos vérhigítók szedése
 • Vérzékenység
 • Pikkelysömör
 • Az adott területen ekcéma
 • Napégetett bőr
 • Sebgyógyulási nehézségek
 • Terhesség és szoptatás
 • Nagyon instabil a hormonháztartás, a pigment megváltozhat, érzéstelenítő a babára is hathat, szoptatás alatt sem javasolt ugyanebből az okból kifolyólag.
 • Hepatitis és AIDS betegség esetén

1 évig kontúr után TILOS a véradás!

Fokozott figyelmet igényel:

 • Cukorbetegség (nehezebb sebgyógyulás)
 • Kozmetikai beavatkozások után (botox, ráncfeltöltés) 2 hetet várni kell.
 • Szemtetoválás előtt műszempillát 3-nappal le kell szedetni.
 • Szempillafestés tetoválás előtt 2 héttel lehetséges
 • Egyéb egészségügyi probléma esetén orvos véleményének kikérése szükséges.
 • Sugárkezelés, vagy kemoterápiás kezelés alatt sminktetoválást nem lehet végezni, a kezelés után 6 hónappal viszont igen.

Időpontfoglalás

Lépj velem kapcsolatba telefonon, emailben vagy Facebook oldalamon keresztül.
Találjuk meg számodra a legmegfelelőbb időpontot!