GYIK

Kérdésed van?
Nézz körül ezen az oldalon!

GYIK

Válaszok gyakori kérdésekre

Ha kérdésed van a sminktetoválással kapcsolatban, érdemes ebben a fejezetben körülnézned, hiszen összegyűjtöttem minden olyan kérdést, ami tapasztalataim alapján gyakran előfordul.
Ha mégsem találod amit keresel, kérlek lépj velem kapcsolatba, örömmel válaszolok!

MENNYIRE FÁJ?

A sminktetoválás nem jár komoly fájdalommal, de mivel a bőrbe tű segítségével juttatunk be pigmenteket, a vendég minden esetben érezhet kellemetlen, enyhe fájdalmat. A fájdalom csökkentésére helyi érzéstelenítőket használunk, ha bármilyen érzékenységéről tudomással bír, fontos azt előre jeleznie a sminktetováló mesternek.

MENNYI IDEIG MARAD A SMINKTETOVÁLÁS A BŐRBEN?

A sminktetoválás az évek során halványabb lesz a bőr természetes megújulási folyamata és a pigmentek felszívódása miatt. A halványulás folyamatát befolyásolja még a bevitt szín árnyalata, a vendég bőrtípusa, napozási szokásai, a tartós szempilla és szemöldökfestés, továbbá esetleges betegségek mint a cukorbetegség, vagy a magas vérnyomás. A sminktetoválás általában 1-3 év alatt jelentősen elhalványodik, majd pedig fokozatosan eltűnik a bőrből. Ekkor érdemes a sminktetoválásunkat felfrissíttetni.

MIÉRT NEM TARTÓSABB A SMINKTETOVÁLÁS?

Ma már olyan szigorú szabályozás van érvényben az Európai Únió területén, amely maximálisan korlátozza a sminktetováló pigmentek összetevőit, annak érdekében, hogy azok csak természetes és az egészségre ártalmatlan összetevőket tartalmazzanak. Ez viszont mindig a tartósság rovására megy. Az új technikák a természetes hatást követik. Ezen technikák során nem viszünk a bőrbe olyan töménységben festéket (ettől is könnyed a végeredmény), ezért is halványodik hamarabb a terület.

JÓ LENNE, HA EGY SMINKTETOVÁLÁS 10- 20 ÉVIG MEGMARADNA?

Nem! A válasz határozott nem! A sminktetoválásnak azért kell eltűnnie időről időre a bőrödből, hogy mindig lehetőséged legyen a korodnak és a divatnak megfelelően megújulni. Sokszor az évek során hajszínváltozás is történik, ami sokszor nem passzolnak a tetovált színnel.

NYÁRON LEHET TETOVÁLTATNI?

Igen, a tetoválás elkészítését nem befolyásolja az időjárás, vagy a hőmérséklet. A megfelelő utókezelés és fényvédelem betartása mellet bármelyik évszakban lehet tetováltatni.

VAN LEHETŐSÉG TELJESEN TERMÉSZETES HATÁSÚ SMINKTETOVÁLÁSRA?

A válasz igen. Mára nagyon sokat változott a divat a sminktetoválás területén is. Amíg még pár évvel ezelőtt a hangsúlyos, látványos tetoválások voltak divatban, addig mára a visszafogott és a természetes szépséget hangsúlyozó sminktetoválások a kelendőek. Példaképp tekintsd meg a természetes hatású szemöldöktetoválásaimat.

ELRONTOTT SMINKTETOVÁLÁSSAL MIT LEHET TENNI?

Ezek a tetoválások javíthatók, de hogy pontosan milyen technikával és az milyen folyamatot igényel, azt egy személyes konzultáció alkalmával lehet csak biztonsággal megítélni. Nincs csúnyább egy rossz színű, formájú, aszimmetrikus tetoválásnál, ezért mindenképpen érdemes érdeklődni a lehetőségekről!

MENNYIBE KERÜL?

A sminktetoválások árai széles skálán mozognak. Függ a sminktetováló gép és a felhasznált anyagok árától is, amelyek között hatalmas különbségek vannak. Az olcsóbb ár sajnos nem mindig tudja magába foglalni a szükséges minőséget, mind a gép, a festéket, az érzéstelenítők, mind a végeredmény tekintetében. A magasabb árak esetében pedig a kíméletesebb, precízebb sminktetováló gép használata van beépítve az árba. Jó minőségű gép, pigment, kiegészítők nélkül nem készülhet szép munka. De ne felejtsük el a szakember felkészültségének, tudásának a jelentőségét sem! Ahhoz hogy professzionális sminktetoválás készüljön nagyon nagy befektetést igényel a szakembernek! A több 100.000 forintos képzések, a gép, jó minőségű festékek vásárlása további költségeket jelent. Ezek együttese a szép munka záloga!

MENNYI IDEIG TART A SMINKTETOVÁLÁS ELKÉSZÍTÉSE?

A sminktetoválások általában 1-3 órán keresztül tartanak, a beavatkozástól függően. Kivételt képeznek a mások által elrontott sminktetoválások javításai. Ilyenkor a sminktetoválási beavatkozás időtartalma egyénenként változhat.

HÁNYSZOR KELL VISSZATÉRNI KORREKCIÓRA?

Maximum egyszer, de egyénenként változó, hiszen sok esetben nincs szükség korrekcióra.

ALLERGIÁT OKOZHATNAK-E A FESTÉKEK?

Allergia tesztelt pigmentekkel dolgozunk, amelyek európai és magyarországi engedélyekkel és nyilvántartási számmal rendelkeznek. Allergiát okozó hatásuk nem ismert!

A SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS MIATT KISZEDIK VAGY LEBOROTVÁLJÁK A SZEMÖLDÖKÖMET?

A szemöldökszőrt sosem szedjük ki, vagy borotváljuk le a tetoválás miatt, hiszen minél több megvan a sajátból, annál szebb és természetesebb eredményt érünk el.

VAN-E ELŐRAJZOLÁS?

Természetesen minden esetben előrajzolás előzi meg a sminktetoválást! Hisz ez az egyik legfontosabb része a sminktetoválásnak, a tetoválást magát csak azután kezdjük el, ha megtaláltuk a vendéggel együtt a számára legelőnyösebb formát.

HERPESZRE VALÓ HAJLAM ESETÉN LEHET-E SZÁJAT TETOVÁLNI?

Igen, lehet. Bejelentkezésnél mindig rákérdezek szájtetoválás esetén, hogy volt-e már herpesze a vendégnek. Ha igen, akkor egy gyógyszert szedetek, aminek a pontos adagolását akkor ismertetem a vendéggel.

MELYIK TERÜLET SMINKTETOVÁLÁSA A LEGÉRZÉKENYEBB?

A szemöldök sminktetoválásnál minimális fájdalomról beszélhetünk, és csak is akkor mikor elkezdem, utána vendégeink szinte semmit nem éreznek. Volt már rá példa, hogy a vendég aludt is közben. Szemhéj-kontúr tetoválás nem jár fájdalommal. Ajaktetoválások a legkellemetlenebbek, de itt is el szoktam mondani a vendégeknek, hogy mindig, amikor újabb területet pigmentálok az ajkakon akkor fájhat picit, utána már még hatékonyabb az érzéstelenítés és megszűnik a fájdalom.

LEHET-E SATÍROZOTT SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁSBÓL, SZÁLAS SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS?

A válasz igen is meg nem is. Igen, akkor, ha már elhalványodott, és vöröses színűre kopott ki az előző sminktetoválás. Nem, akkor, ha feketére volt pigmentálva és ebből adódóan sötétszürke a már meglévő sminktetoválás, és nem akar „kopni” a bőrből. Itt csak satírozott szemöldök sminktetoválást lehet készíteni, de még így is látni kell, mielőtt elkészítenénk.

MIKOR LÁTOM MILYEN LESZ A SMINKTETOVÁLÁSOM VÉGLEGES SZÍNE?

1 hónap elteltével. Ha leesik a „pörk” a sminktetoválás elhalványodik. kb. 40%-al. Napok múlásával pedig picit visszaerősödik. Tehát mindenképpen meg kell várni az 1 hónapot.

MIÉRT CSAK 3 HÓNAPON BELÜL VEHETŐ IGÉNYBE AZ INGYENES KORREKCIÓ?

1 hónapot mindenképpen várnunk kell a teljes gyógyulásig. Utána 2 hónap lehetősége van a vendégnek, hogy igénybe vegye az ingyenes korrekciót. Főleg a szálazott szemöldök sminktetoválásnál fontos ez, hiszen a vékony mikroszálacskák elsőre picit visszahalványodnak, ezért ebben az esetben a korrekcióval lesz teljes a munka. A 3 hónapos határidő azért van, mert ez idő után már annyira begyógyul a sminktetoválás, hogy nem a megfelelő rétegbe juttatnám a pigmenteket. Emiatt nem lesz olyan tartós a végeredmény, mintha időben elvégeztem volna a korrekciót, ebben az esetben nem tudok garanciát vállalni a munkára.

MENNYIRE TARTÓS A SZÁLAS SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS?

Sajnos kevésbé tartós, mint a satírozott szemöldök sminktetoválás. Sokkal természetesebb, viszont számolnod kell azzal, hogyha szálas szemöldöktetoválást készíttetsz 1-2évente frissítened kell, hogy mindig szép legyen. Az általam készített szálazott szemöldöktetoválásokra frissítési kedvezményt biztosítok, minden vendégemnek.

MIÉRT NEM KAPOK KEDVEZMÉNYT, HA MÁSHOL KÉSZÍTETTEM AZ ELŐZŐ SMINKTETOVÁLÁSOMAT?

Azért, mert nem az én munkám. Sajnos általában javításra is szorulnak a régebbi sminktetoválások. Új tervezést igényelnek, emiatt ugyanannyit dolgozom egy más által készített sminktetováláson (ha nem többet), mintha újonnan készülne. Ha pigment maradvány korrekcióra szorul az a vendégnek még plusz költséget is jelenthet. Ezért kérek fotót, ha már van tetoválások, hogy ez ne érje meglepetésként a vendéget! Vagyis nem csak „átütöm”, hanem megszépítem, ezért a teljes ár.

Időpontfoglalás

Lépj velem kapcsolatba telefonon, emailben vagy Facebook oldalamon keresztül.
Találjuk meg számodra a legmegfelelőbb időpontot!